PIXIT Ontwerpstudio: specialist in het vertalen van wensen in beeld en vormgeving.

PIXIT Ontwerpstudio

Tips om met succes je website te onderhouden


Quickfix

  1. Probeer een andere computer
  2. Probeer een andere browser
  3. Gebruik alleen maar kleine letters in bestandsnamen van afbeeldingen/mappen
  4. Zorg voor een goede verbinding

1. Andere PC/Laptop/Mac

Er zijn veel verschillende oorzaken te vinden voor de meest uiteenlopende problemen. Wij raden daarom altijd eerst aan om als je een probleem ervaart, hetzelfde te proberen met een ander systeem (PC, Laptop of Mac). Hierdoor kan je uitsluiten of het probleem bij de PC of echt in de website zelf zit. Indien het op een ander systeem wel allemaal werkt, kun je met enige zekerheid zeggen dat het probleem bij het systeem ligt. Je kunt dan contact opnemen met de fabrikant van het systeem om daar tot een oplossing te komen.

2. Browser

Als er problemen zijn met jouw site, bijvoorbeeld het niet kunnen uploaden van bestanden, geen linkje kunnen geven, etc., kan je proberen om hetzelfde te proberen in een andere browser. De verschillende browsers die beschikbaar zijn verschillen nogal van elkaar in hoe zij omgaan met de verschillende onderdelen.
Wij gebruiken vrijwel altijd Firefox, dit is een betrouwbare browser die veel verschillende functies heeft en met vrijwel alle componenten op internet compatibel is.
De meeste problemen ondervinden wij met Internet Explorer. Deze browser raden wij daarom ook af. Zeker de oude versies van Internet Explorer geven vele problemen door de oude technieken die de browser gebruikt.
De meest gebruikte browsers zijn Firefox, Safari, Opera en Chrome.

3. Spaties en leestekens in bestanden

Als je bestanden uploadt naar jouw site dan moet je opletten op een aantal belangrijke dingen. Allereerst is het van belang dat je geen spaties gebruikt in de bestanden die je uploadt. Dit kan problemen geven met een aantal verschillende dingen. Zo kan het bestand niet weergegeven worden op de site, hier komt dan i.p.v. het plaatje een tekst te staan. Een ander mogelijk probleem  is dat het mediabeheer in de soep loopt. Door de spaties kan de map of het bestand niet verwijderd worden, waardoor onnodig veel ruimte op de site in beslag wordt genomen. Om de bestanden te verwijderen, moet contact worden opgenomen met de beheerder van de site.

4. Snelheid/Traagheid

Op het web is het sterk aan te raden om zo klein mogelijke bestanden op de site weer te geven. Te grote bestanden maakt je site traag, er moeten namelijk meer data gedownload worden. Als je met een wat minder snelle internetverbinding de site bekijkt duurt het erg lang voordat de hele site geladen is. Controleer dus altijd of fotobestanden niet onnodig groot zijn; vanaf 50 kB zit je in de goede richting. 1 MB is eigenlijk al veel te groot. Een snelle internetverbinding is altijd aan te raden.

Extra tips

Problemen met weergeven van website

 

Kleurverschil

Over het algemeen worden websites bijna nooit precies gelijkend weergegeven. Dit komt omdat elk beeldscherm weer net even anders ingesteld is, waardoor je bijvoorbeeld andere kleuren ziet op het ene scherm, en weer net een andere kleur op het andere scherm.
Als de problemen echt te groot zijn om normaal te kunnen werken kan je het beste contact opnemen met de fabrikant van het scherm, of een kalibratieapparaat voor het scherm aanschaffen.

Overig

Als je problemen hebt met het weergeven van de pagina door bijvoorbeeld plaatjes die niet goed geladen worden, het scrollen van pagina's dat hapert, of alle andere grafische problemen is het het waarschijnlijkst dat je problemen heb met de grafische kaart van de computer. Dit kan opgelost worden door de nieuwste drivers te downloaden van de grafische kaart die in de computer zit. Wij raden je aan om contact op te nemen met de fabrikant van de computer, deze kan heel goed uitleggen hoe en waar je de nieuwste drivers kunt downloaden.